Over mij 

Mijn naam is Harald van Gils. Ik ben een ervaren educatief tekstschrijver/redacteur en gepubliceerd auteur. In 2006 begonnen als freelance tekstschrijver, na mijn studie psychologie. Mijn grootste opdrachtgevers zijn opleidingsinstituten waarvoor ik vele lesboeken heb ontwikkeld, vaak in samenwerking met vakdocenten. 

Door de jaren heen heb ik al schrijvende dus veel kennis kunnen opdoen, met name op het gebied van psychologie, coaching, counseling, gezondheid, voeding, persoonlijke ontwikkeling en zingeving. Het overbrengen van deze kennis in woord en geschrift is echter een vak apart. Door bepaalde methoden en technieken toe te passen kun je deze kennis goed overdragen aan de lezer. Mijn grootste kracht dat ik snel ergens de essentie uit weet te halen. Vervolgens weet ik daar toegankelijke en prettig leesbare teksten van te maken.

In 2011 heb ik bij uitgeverij Lannoo een reisgids gepubliceerd over 100 abdijen en kloosters. Hiervoor heb ik veel moeten reizen in binnen- en buitenland en kreeg ik de kans om de monastieke wereld van binnenuit te leren kennen. Erg leuk en leerzaam! Deze gids is in 2018 deels vertaald in het Engels en zelfstandig gepubliceerd bij Amazon

Daarnaast bied ik ook studiebegeleiding aan, zoals het begeleiden van scholieren of studenten bij huiswerk en opdrachten. Begeleiding bij langdurige trajecten zoals scripties is ook mogelijk. In overleg kan ik een nieuwe opzet voorstellen en/of een deel (her)schrijven.

Ik ben vooral sterk in informatieve teksten zoals een lesboek, reisgids of scriptie maar ik vind het ook leuk om mensen te interviewen voor een biografie of bedrijfsboek. Meestal weet ik al snel het vertrouwen van mensen te winnen zodat ze vrijuit durven te praten. Ik weet me dan goed in te leven door me vanuit een bepaalde rust af te stemmen. Ik ben pas tevreden als u tevreden bent!

Scroll naar boven
Scroll naar top